Bushido katana

Nieuw product

De Bushido katana is een handgemaakte gevouwen en differentieel geharde katana.

Meer details

1 140,00 € incl. btw

-160,00 €

1 300,00 € incl. btw

Meer informatie

Bushido katana

SH1210

De Bushido katana is handgesmeden uit gevouwen K120C powder staal. Hij is differentieel gehard gebruik makend met de maru gitae kleilaag methode. Hierdoor wordt een snijrand gevormd met een hardheid van HRC60 en een rug van HRC40. Door de harde snijrand is dit Japanse zwaard sterk en behoud hij zijn scherpe snijrand zonder problemen bij het uitvoeren van snijoefeningen. De iets zachtere rug zorgt voor de flexibiliteit die nodig is om de impact op te vangen.

De hamonlijn is authentiek en duidelijk zichtbaar. Ook de verschillende lagen in het staal zijn mooi zichtbaar en dragen bij tot de schoonheid van dit samoerai zwaard.

De saya (schede) is goud gelakt waarin brass kersenbloesems (sakura) zijn ingelegd. Het handvat (tsuka) is omwikkeld met hoge kwaliteit roggehuid (same). Daarrond is een premium kwaliteit Japanse tsuka ito omwikkeld om het handvat af te werken.

De tsuba is gemaakt van zwart gebronsd ijzer. Hij toont een slagveld met details in goud en zilver. De fuchi en kashira zijn gemaakt van zwart brons met details in brass. De kojiri, koiguchi en kurikatana zijn gemaakt van gepolijste buffelhoorn. De lemmet kraag (habaki) is gemaakt van brass in één stuk.

Het lemmet van de Bushido katana is ongegroefd (geen bo-hi). Hetzelfde geldt voor de wakizashi, maar de tanto heeft deze groef wel. De tip (kissaki) is van gemiddelde lengte (chu kissaki).

In de Bushido Serie kan je ook een Bushido wakizashi (SH1211) en een Orchid tanto (SH1212)) terugvinden.
 
 

Kenmerken:

Totale lengte: 101,6 cm
Lengte lemmet: 69,2 cm
Lengte handvat: 29,2 cm
Gewicht: 1190 gram
Hoogte aan de tsuba: 3,1 cm
Hoogte aan de punt: 2,4 cm
Dikte aan de tsuba: 0,66 cm
Dikte aan de punt: 0,51 cm
Sori (kromming): 1,9 cm

Gemaakt door Hanwei

Recensies

Geen klantenbeoordelingen op het moment.

Schrijf uw recensie

Bushido katana

Bushido katana

De Bushido katana is een handgemaakte gevouwen en differentieel geharde katana.

Accessoires