Kaji katana - military style

Nieuw product

De Kaji katana is een Japans zwaard in militaire stijl uit de BushiSwords smidse. Hij is handgesmeden gebruik makend van de traditionele Japanse methoden en werd gevouwen tot 1024 lagen. Hij is sterk en uitermate geschikt voor tameshigiri (snijoefeningen).

Meer details

897,00 € incl. btw

-100,00 €

997,00 € incl. btw

Meer informatie

Kaji katana

BU2150

De Kaji katana is een Japans zwaard in militaire stijl uit de BushiSwords smidse. Hij is handgesmeden gebruik makend van de traditionele Japanse methoden. Hij is sterk en uitermate geschikt voor tameshigiri (snijoefeningen).

Lemmet

Het lemmet is met de hand gesmeden, gebruik makend van traditionele methoden. Het werd ook met de hand gepolijst. Het lemmet is gemaakt van differentieel gehard & gevouwen T-10 hoogwaardig carbonstaal. Dit staal staat erom bekend dat het zeer solide is en zijn snijrand erg lang houdt. Het werd gepolijst en geslepen met de hand in een proces met maar liefst 14 verschillende stappen. Het staal werd 10 keer gevouwen om te komen tot een lemmet met 1024 lagen.

De BushiSwords Kaji katana heeft een full length tang. Dat wil zeggen dat het lemmet doorloopt in bijna het volledige handvat. Het lemmet is gesmeden in Shinogi-zukuri stijl met een Chu Kissaki punt.

Differentiële harding

Door de differentiële harding krijgt dit zwaard een snijrand die zeer hard is en een rugrand die meer flexibel is. Hierdoor kan de Kaji katana makkelijk de snijden doorheen hardere doelen, maar blijft hij tegelijk in staat om de impact van de slag op te vangen. De twee hardheden in het staal zie je in de prachtige hamon (smeedlijn).

In het proces wordt er eerst klei aangebracht op de rugrand van het lemmet. Nadien wordt het lemmet verhit op een zeer specifieke temperatuur, die nauwgelet gecontroleerd wordt door de meester zwaardsmid. Daarna wordt het lemmet gekoeld in olie. Dat doet de snijrand zeer snel afkoelen, maar de rugrand die beschermd wordt door de klei, koelt veel trager af. Hierdoor ontstaat een zeer harde snijrand en een zachtere rug. Dit proces vraagt zeer veel ervaring van de smid.

Uiterlijk

De Kaji katana heeft militaire stijl fittings gemaakt in kwaliteitsstaal. De brass habaki (zwaardkraag) is gemaakt in één stuk. Het handvat (tsuka) is gemaakt van hout dat strak omwikkeld werd met echte roggehuid (samé). Daarover werd een zwarte ito gewikkeld. Het handvat is vastgezet met twee bamboo pinnen voor optimale veiligheid en stabiliteit.

De schede (saya) is gemaakt van hardhout gelakt in meerdere lagen met een zwarte hoogglans lak. Ook hier zien we de militaire stijl mooi terugkomen in de fittings. Het geheel wordt afgewerkt met een hoge kwaliteit sageo (Japanse knoop op de schede)

Snijoefeningen

Door de differentiële harding ontstaat een indrukwekkende hardheid gecombineerd met flexibiliteit. Dat maakt deze katana uitermate geschikt voor tameshigiri (snijoefeningen). Hij is geschikt zowel voor het snijden van tatami matten én groene bamboe.

Kenmerken

Sori (kromming): 2,2 cm

Lemmet: Klei getempered én gevouwen hoogwaardig T-10 carbon staal

Snijrand: handgepolijst en geslepen, vlijmscherp

Lemmet vorm: Shinogi-Zukuri met Chu kissaki punt

Nagasa (lemmet vanaf habaki): 71 cm

Handvat: 27 cm in hardhout met echte roggehuid

Totale lengte: 104 cm

Personalisatie:

We personaliseren de Kaji katana gratis voor je. Wil je je naam in kanji op het lemmet of het symbool van je dojo? Laat het ons weten. We maken uw katana persoonlijk en uniek.

 

 

Gemaakt door BushiSwords

Recensies

Geen klantenbeoordelingen op het moment.

Schrijf uw recensie

Kaji katana - military style

Kaji katana - military style

De Kaji katana is een Japans zwaard in militaire stijl uit de BushiSwords smidse. Hij is handgesmeden gebruik makend van de traditionele Japanse methoden en werd gevouwen tot 1024 lagen. Hij is sterk en uitermate geschikt voor tameshigiri (snijoefeningen).

Accessoires