Kami katana

SH1201

Nieuw product

De Kami katana is een functioneel Japans zwaard . Hij is uitermate geschikt voor snijoefeningen, maar hij zal ook als pronkstuk niet misstaan. Hij is handgesmeden én gevouwen.

Meer details

1 800,00 € incl. btw

-75,00 €

1 875,00 € incl. btw

Meer informatie

Kami Katana

Hanwei smidse van Paul Chen

SH1201

Dit prachtige Japanse zwaard is met de hand gesmeden en gevouwen in K120C poederstaal. Het is differentieel gehard met een traditionele kleimethode. Hierdoor krijg je een harde snijrand (60HRC) en een zachtere rug (40HRC). Op die manier is het zwaard hard genoeg om door een doel heen te snijden, maar ook flexibel genoeg om de impact van de slag op te vangen. Het resultaat van deze differentiële harding is dat deze Kami katana een mooie en authentieke hamon (smeedlijn) krijgt. Door het vouwproces zijn de verschillende lagen ook erg mooi zichtbaar.

De Kami katana heeft een spiegelgepolijste bo-hi (groef). Deze zorgt voor een gewichtsvermindering en maakt dit Japanse zwaard sneller. Tegelijk geeft de groef ook een typisch geluid bij de slag. Hierdoor krijg je feedback over je prestaties, ook als je geen snijoefeningen doet.

De houten saya (schede) is voorzien van een rode hoogglanslak, een typische kleur voor Japan. Aan het beginstuk is de saya voorzien van zwarte ringen.

De Tsuka (handvat) is omwikkeld met echte roggehuid (same) en zwarte Japanse zijde. De fittings zijn gemaakt van zwart brons versierd met decoraties in goud, zilver en koper.

De tsuba (stootplaat) stelt de Kami voor. Dit zijn mythologische bewakers. Hij is gemaakt van gehard zwart koper. De decoraties erop zijn gemaakt van goud en zilver. Voor de tsuba zit de habaki (zwaardkraag). Deze is gemaakt in 2 delen. Het binnenste deel is rood koper en de buitenkant is gemaakt van vergulde messing.

Op het lemmet zelf tenslotte is een handgegraveerde horimono. Deze gravure is gemaakt naar een voorbeeld uit de Japanse Edo periode.

Dit is een functionele katana. Hij is uitermate geschikt voor snijoefeningen, maar hij zal ook als pronkstuk niet misstaan.
De Kami katana wordt geleverd met een traditionele onderhoudskit, zodat je hem in perfecte staat kan houden.
Hoewel de Kami Katana is natuurlijk zeer geschikt voor decoratie, maar het is uiteindelijk een functionele katana.

Specificaties:

  • Lengte: 104,1 cm
  • Handvat: 27,3 cm
  • Lemmet (nagasa) 73,7 cm
  • Gewicht: 1180 gram
  • Staal: K120C poederstaal
  • Gevouwen: Ja
  • Differentieel gehard: Ja

Recensies

Geen klantenbeoordelingen op het moment.

Schrijf uw recensie

Kami katana

Kami katana

De Kami katana is een functioneel Japans zwaard . Hij is uitermate geschikt voor snijoefeningen, maar hij zal ook als pronkstuk niet misstaan. Hij is handgesmeden én gevouwen.

Accessoires