Kurosagi katana (limited edition) laatste exemplaar

Nieuw product

Limited edition katana bedoeld voor zware tameshigiri

Meer details

595,00 € incl. btw

Meer informatie

Als je op zoek bent naar een unieke katana, die speciaal ontworpen is voor tameshigiri (snijoefeningen), dan is de Kurosagi katana wat je zoekt. Er zijn slechts 50 exemplaren van deze katana gemaakt!

Het hoogwaardig carbonstalen lemmet is ontworpen om zware snijoefeningen mee te doen. Het differentieel geharde lemmet maakt dat dit zwaard erg sterk en duurzaam is. De snijrand heeft een hardheid HRC60, terwijl de rugrand HRC40 is. Dit maakt het zwaard zowel sterk, maar ook flexibel genoeg om de impact van de zware oefeningen op te vangen. Het lemmet is voorzien van een bohi (groef).

De tsuka (handvat) is bekleed met zwarte samé (roggehuid) en daarna omwikkeld met hoge kwaliteit tsuka-ito (katoen). De lange tang (het deel van het lemmet dat in het handvat zit) is vastgezet in het handvat met twee bamboo pegs voor een optimatle sterkte en veiligheid. De tsuba (stootplaat) stelt een Japanse reiger voor, wat deze katana ook zijn naam gaf, namelijk Kurosagi.

Deze katana is geschikt voor snijoefeningen op tatami matten, doorweekte matten, maar ook bamboe. Hij is getest op bamboo van maar liefst 8 cm en dit zonder problemen.

Specificaties:

handvat: 28 cm
lemmet: 72,4 cm
gewicht: 1162 grams
hoogte bij de tsuba: 3,68 cm
hoogte bij de tip: 2,85 cm
dikte bij de tsuba: 0,61 cm
dikte bij de tip: 0,48 cm
Sori (kromming): 1,91 cm

Wordt geleverd met gratis luxe zwaardzak.

Gemaakt door Hanwei.

Recensies

Geen klantenbeoordelingen op het moment.

Schrijf uw recensie

Kurosagi katana (limited edition) laatste exemplaar

Kurosagi katana (limited edition) laatste exemplaar

Limited edition katana bedoeld voor zware tameshigiri

Accessoires